Gratis SSL-Certificaat

Gratis SSL Certificaat voor uw Hosting

Vanaf vandaag is het ook mogelijk bij Dyna-Tech een gratis SSL Certificaat te krijgen voor uw hostingpakket.
Dit SSL Certificaat is geldig voor al onze shared en zakelijke hosting pakketten.

Wat is een SSL Certificaat?

zijn kleine gegevensbestanden die een cryptografische key digitaal aan de gegevens van een bedrijf koppelen.
Wanneer deze op een webserver zijn geïnstalleerd, activeren ze het hangslot en het https-protocol (via poort 443) en zorgen ze voor beveiligde verbindingen tussen een webserver en een browser.
SSL wordt doorgaans gebruikt voor het beveiligen van creditcardtransacties, gegevensoverdracht en logins. Het wordt stilaan de nieuwe norm voor het veilige gebruik van sociale media.

Hoe installeer ik mijn GRATIS SSL Certificaat?

• Log in op het DirectAdmin control panel.
  • Ga naar Advanced FeaturesSSL Certificates.
  • Selecteer de tweede radio button in de linker kolom, bij Free & automatic certificate from Let's Encrypt. Vul uw gegevens in zoals common name en E-mail. Klik vervolgens op Save.

Uw Certifcaat is nu aangemaakt en kan direct worden gebruikt we moeten nu alleen HTTPS nog activeren voor uw website.

Inschakelen SSL

Binnen DirectAdmin staat SSL niet standaard aan; ook na installatie van een certificaat moet dit mogelijk handmatig worden ingeschakeld.
Controleer na installatie van je certificaat of SSL is ingeschakeld en zet deze aan indien noodzakelijk. Het inschakelen van SSL staat hieronder beschreven.

1. Log in op het DirectAdmin control panel.
  2. Ga naar Advanced FeaturesSSL Certificates.
  3. Bovenin de pagina kun je controleren of SSL al is ingeschakeld en krijg je de mogelijkheid dit in te schakelen indien nodig. Controleer de huidige instelling, is SSLDisabled, klik dan op here in de zin You can enable it here.

4. Zet vervolgens een vinkje bij Secure SSL en klik op de knop Save.

5. Ga vervolgens wederom naar Advanced Features → SSL Certificates. SSL is nu ingeschakeld.

Daarnaast kan het zo zijn dat er een aparte map voor https wordt gebruikt.
Via het hoofdscherm kan dat worden gecontroleerd door te gaan naar het item Domain Setup, en hier te kiezen voor het betreffende domein.

Bij het item voor het instellen van de private_html folder zal moet hier de symlink worden aangegeven.

Houd er rekening mee dat hiermee ook de fysieke private_html wordt verwijderd, met daarin eventueel aanwezige gegevens.

Het SSL Certicaat is nu geinstalleerd.